5 tips voor
betere foto’s

Een professionele fotograaf inhuren betekent geweldige foto’s. Maar hoe kun jij er zelf voor zorgen dat die foto’s nog beter worden? Deze 5 tips helpen je op weg naar jouw mooiste foto’s ooit.

L O C A T IE . Zorg ervoor dat je foto’s maakt op de mooiste locatie die jij kan bedenken. Vraag je fotograaf voor advies of nog beter, kies er samen 1 uit. Neem geen genoegen met prima, de locatie moet echt s t u n n i n g  zijn. Voor een uniek resultaat huur je een binnenlocatie, een hotelkamer of een studio.  In het geval van bruiloften, vraag of je fotograaf een locatie check doet, zij hebben tenslotte een neus voor fijne plekken in de omgeving waar je trouwt. Ps. De mooiste locaties zijn soms onverwacht, verwonder je niet als je ineens in een berm staat of een plek die jij nooit verwacht had. Trust your photographer!

L I C H T. Maak foto’s op de perfecte tijd van de dag en laat je hiervoor adviseren door jouw fotograaf. Licht is namelijk het allerbelangrijkste in een foto. Super fel zonlicht geeft een heel ander resultaat dan een foto tijdens zonsondergang, en een zonsondergang weer een hele andere sfeer dan zonsopkomst.

L I E F D E . Ga helemaal in elkaar op als je samen met je partner op de foto gaat. Dat is meestal even wennen maar ik kan je garanderen, het resultaat wordt geweldig. Deze tip klinkt cheesy maar beeld je in alsof je in een arty romantische film zit. De kleinste momentjes zijn vaak de mooiste, je partner die een verdwaald blaadje uit je haar haalt, je hals liefkozend streelt of je net een kus op je voorhoofd geeft. En no worries, een goede fotograaf helpt jullie zeker met concrete aanwijzingen tijdens de shoot.

L O O K S. Voordat je begint aan een fotoshoot denk je vast na over wat je aantrekt. Maak een klein moodboard op Pinterest met foto’s die jou inspireren (of bekijk mijn Pinterest bord hier) en denk gerust out of the box. Het hoeft niet persé kleding te zijn die je elke dag draagt. Wat wel belangrijk is, is dat de kleding in de stijl van de shoot past. Hoge hakken op de heide werken echt niet, evenmin als een chique jurkje in een weiland. Denk samen met jouw fotograaf na over de stijl en durf!

L O T S  O F  M A K E U P.  Vraag een visagiste voor het allerbeste resultaat, jouw make-up láten doen is echt een groot pluspunt voor elke foto. Zij zien perfect welke make-up bij jouw gezicht past en zorgen voor een sprankelende look! Je make-up zelf doen kan natuurlijk ook, zorg dan in ieder geval voor een mooie egale huid, een goeie blush en een natuurlijke uitstraling. Heel donkere oogmake-up is voor een feestje prachtig maar minder geschikt voor een fotoshoot. Ook al draag je in het dagelijks leven geen make-up, tijdens een fotoshoot is het een echte must! Check hier ook alle tips voor fijne visagisten!